Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Σπίτι με 284 δωμάτια, 43 μπάνια και 65 τζάκια!

Μπορεί να βρίσκεται σε μία φτωχική πόλη του Νότου, το Άσβιλ, ωστόσο, το μέγαρο Biltmore είναι το μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ. Πόσο μεγάλο αναρωτιέστε; Φανταστείτε ότι για να το επισκεφθείτε πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον μία ημέρα!

Το σπίτι, στα πρότυπα του ανακτόρου των Βερσαλλιών, χτίστηκε το 1895 ως εξοχική κατοικία του George Vanderbilt, μέλους μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, η οποία κατασκεύασε και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αμερικής.

Οι λεπτομέρειες για την έκταση του μεγάρου είναι πραγματικά συγκλονιστικές: είναι κτισμένο σε έκταση 48.000 στρεμμάτων, με εκπληκτικούς κήπους, αμπέλια, οινοποιεία, στάβλους και... ξενώνες.

Κι αν δεν σας έφτασε αυτό, τότε να σας πούμε ότι στους 3 ορόφους του μεγάρου υπάρχουν 284 δωμάτια43 μπάνια και 65 τζάκια, όλα αναγεννησιακού στυλ!

Ούτε αυτό σας έφτασε;
Τότε μάλλον θα πρέπει να δείτε τατουλάχιστον 25.000 έπιπλα που υπάρχουν μέσα στο Biltmore, χωρίς να υπολογίζονται ταέργα τέχνης και οι αντίκες όπως το σκάκι του Ναπολέοντα!

Αν σας περισσεύουν χρήματα, το παλατάκι είναι εδώ και δεκαετίες ανοικτό για το κοινό και, μάλιστα, είναι μία από τις πλέον προσοδοφόρες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.


Δείτε το!

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...