Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Δείτε βίντεο: Και οι πίθηκοι ξέρουν κολύμπι!

Μύθος ότι φοβούνται το νερό - Χιμπατζής και ουραγκοτάγκος κολυμπάνε σαν τους ανθρώπους 


Μπορεί να μην καταφέρουν ποτέ να φτάσουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή κολύμβησης Michael Phelps, όμως ένας χιμπατζής και ένας ουραγκοτάγκος απέδειξαν στους επιστήμονες ότι ακόμα και οι μακρινοί συγγενείς του ανθρώπινου είδους μπορούν να μας μιμηθούν και στην κολύμβηση!
Τα δύο ζώα που ζουν σε αιχμαλωσία καταγράφηκαν χωριστά από την κάμερα να κολυμπάνε μέσα στο νερό, κάνοντας κάτι σαν πρόσθιο κολύμπι!

Τα περισσότερα χερσαία θηλαστικά κολυμπούν ενστικτωδώς, χρησιμοποιώντας τα πόδια τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ιδιόμορφο στυλ κολύμβησης των ανθρώπων και πιθήκων μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ζωής τους στα δέντρα.

Οι μεγάλοι πίθηκοι δεν είναι γνωστοί για τις κολυμβητικές τους ικανότητες και έχουν καταγραφεί πνιγμοί ζώων σε ζωολογικούς κήπους όταν βρέθηκαν μέσα στο νερό.

Και οι πίθηκοι που μελετήθηκαν, είχαν μεγαλώσει με φροντίδα και αγάπη από ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο χιμπατζής, που ονομάζεται Cooper, έδειξε τις ικανότητές του σε μια πισίνα στο Μισούρι. Όχι μόνο κολύμπησε, αλλά απολάμβανε και τις καταδύσεις στην πισίνα προκειμένου να πιάσει αντικείμενα που υπήρχαν στον πυθμένα της.

«Ήταν κάτι πολύ περίεργο για ένα ζώο που θεωρείται ότι φοβάται το νερό», δήλωσε ο ερευνητής Renato Bender, από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand της Νοτίου Αφρικής.

Ο Suryia, ο ουραγκοτάγκος που μελετήθηκε, καταγράφηκε από την κάμερα σε ένα ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στη Νότια Καρολίνα να κολυμπά σε ελεύθερο απόσταση 12 μέτρων .

Και τα δύο ζώα έκαναν ποδιές προσθίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το American Journal of Physical Anthropology.

Καθένα είχε ένα ελαφρώς διαφορετικό στυλ. Ο Cooper κινούσε τα πίσω πόδια του ενωμένα, αλλά ο Suryia εναλλάξ. Πάνω σε αυτό, είναι που σημείωσαν οι επιστήμονες ότι είναι κάτι που μαθαίνεται και δεν είναι κάποια αντανακλαστική κίνηση επιβίωσης.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...