Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Καλιφόρνια: Έντεκα γυναίκες καταγγέλλουν αστυνομικούς για «μπανιστήρι» VIDEO

Τις έγδυναν και τις παρακολουθούσαν με κρυφή κάμερα στην τουαλέτα του αστυνομικού τμήματος


Αφού τις σταματούσαν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τις οδηγούσαν στο αστυνομικό τμήμα του Πιουάλαπ της Ουάσιγκτον, όπου τις καλούσαν να πάνε στην τουαλέτα, όπου έπρεπε να γδυθούν και να φορέσουν ειδική φόρμα…όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα κρυφής κάμερας.

Ο λόγος για άνδρες αστυνομικούς του τμήματος του Πιουάλαπ, οι οποίοι κατηγορούνται από έντεκα γυναίκες και έναν άνδρα ότι τις παρακολουθούσαν με κρυφή κάμερα όσο ήταν γυμνοί ή χρησιμοποιούσαν την τουαλέτα.

«Ήταν κανονικό σόου στριπτίζ», δήλωσε ο συνήγορος μίας εκ των γυναικών, Τζέιμς Εγκαν.

«Για μία παρατεταμένη περίοδο το αστυνομικό τμήμα του Πιουάλαπ χρησιμοποιούσε αυτή την πρακτική παραβιάζοντας βασικά δικαιώματα», ανέφερε ο Εγκαν.

Ωστόσο, η αστυνομία αρνείται ότι η καταγραφή ήταν παραβιαστική, υποστηρίζοντας πως δίνουν στους υπόπτους ρούχα πριν τους φωτογραφήσουν και μαγνητοσκοπούνται για λόγους ασφαλείας.

«Οι άνθρωποι είναι πολύ δημιουργικοί στο που μπορούν να κρύψουν αντικείμενα. Τα κρύβουν σε μέρη που δε μπορεί κανείς να φανταστεί. Η φυλακή δεν είναι αστεία και δεν είναι ασφαλής. Επομένως, πρέπει να υποπτευόμαστε τα χειρότερα», ανέφερε στο CNN ο συνήγορος Κέβιν Γιαμαμότο που υπερασπίζεται το αστυνομικό τμήμα.

Ωστόσο, μία εκ των γυναικών που προχώρησαν σε μήνυση εναντίον των αστυνομικών δήλωσε πως οι αστυνομικοί που την παρακολουθούσαν μέσα από την κάμερα έκαναν άσεμνα σχόλια, όπως «Μου αρέσουν οι κοκκινομάλλες», «Εχεις ωραίο σώμα», ενώ μία δεύτερη γυναίκα υποστήριξε πως σχολίαζαν τον τρόπο που ουρούσε.

«Αυτό που κάνουν είναι ανώμαλο. Είναι σαν να βλέπουν πορνό. Νιώθω απίστευτη παραβίαση. Ικανοποίησαν την αρρωστημένη φαντασία τους βλέποντας με γυμνή», τόνισε η γυναίκα.

Ενδεικτικό, μάλιστα, της παραβιαστικής συμπεριφοράς των αστυνομικών, είναι ότι προτιμούσαν να καταγράφουν και να παρακολουθούν γυναίκες κρατούμενες και όχι άνδρες.

Παρόλα αυτά ο Γιαμαμότο υποστηρίζει ότι όλα αυτά έγιναν ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια κρατουμένων και αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...