Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ο καιρός τρελλάθηκε

A View from the Ranch in Argentina and Guest H...Image by Stuck in Customs via Flickr
Δύο νεκροί στη Μόσχα από τις υψηλές θερμοκρασίες, ζέστη στην Ευρώπη και στη Νέα Υόρκη είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού παγκοσμίως. Την ίδια ώρα, όμως, στην Αργεντινή χιονίζει ενώ στην Κίνα 15 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από τις πλημμύρες.
Οι ορμητικοί χείμαρροι στην επαρχία Σικουάν στην Κίνα δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. παρέσυραν σπίτια, σάρωσαν ολόκληρα χωριά. 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και 21 αγνοούνται. Άλλοι 300 βρίσκονται  παγιδευμένοι στα ορμητικά νερά. Άλλοι προσπαθούν να σωθούν διασχίζοντας τους πλημμυρισμένους δρόμους με πρόχειρες σχεδίες. 12.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν αν εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν.

Την ίδια ώρα στην Αργεντινή χιονίζει... και οι πολικές θερμοκρασίες είχαν σαν αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Και ενώ σε μερικές περιοχές του πλανήτη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις θεομηνίες και το κρύο, σε άλλες παλεύουν με τον καύσωνα. Στη Μόσχα ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 33 βαθμούς, θερμοκρασία ασυνήθιστη για την περιοχή και 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Αλλά και οι ιταλοί υποφέρουν τις τελευταίες ημέρες από τον καύσωνα. Τα ίδια όμως ισχύουν και στην Ισπανία. Στην Γερμανία οι αρχές ζήτησαν μάλιστα στους εργαζόμενους να μείνουν στο σπίτι, ενώ ο καύσωνας πλήττει και Βαλκάνια με τις ανατολικές χώρες.

Πάντως, στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος λαμβάνει τα δικά του μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα. Στήνει κινητές πισίνες στην Park Avenue για να δροσίσει τους νεοϋορκέζους....
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...