Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Εκκενώθηκε το Άγαλμα της Ελευθερίας για μία ώρα

Το Άγαλμα της Ελευθερίας στην Νέα Υόρκη μπορεί να κρατάει δάδα φωτιάς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάζει και καπνούς...


Μία δυσλειτουργία στο μοτέρ του ασανσέρ έδωσε ένδειξη  πυρκαγιάς στους αισθητήρες καπνού του μνημείου που σήμαναν συναγερμό, με αποτέλεσμα  εκατοντάδες τρομαγμένοι επισκέπτες  να αναγκαστούν να εκκενώσουν γρήγορα το κτήριο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης έσπευσε στο σημείο και μέσα σε μία ώρα είχε εξακριβωθεί η αιτία της αναστάτωσης. Ωστόσο υπάρχει διαφωνία για το αν πραγματικά εμφανίστηκε καπνός.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου των εθνικών δρυμών του λιμανιού της Νέας Υόρκης, MinnieRambo«Δεν υπήρξε ένδειξη καπνού ή θερμότητας στο κτήριο».

 Όμως  ο εκπρόσωπος του τμήματος Πυροσβεστικής  της Νέας Υόρκης υποστηρίζει ότι «Υπήρξε μικρή εμφάνιση καπνού που προκλήθηκε από την δυσλειτουργία του μοτέρ στο φρεάτιο του ανελκυστήρα. Όμως ο καπνός σταμάτησε  λίγο μετά την άφιξη των πυροσβεστών, ενώ ελαττωματικός ήταν ο αισθητήρας, ο οποίος και έδωσε ένδειξη πυρκαγιάς. Το άγαλμα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Το μνημείο θα παραμείνει κλειστό για την ώρα, αλλά οι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται το υπόλοιπο νησί της Ελευθερίας.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου και μέχρι πρότινος, δεν επιτρεπόταν στους επισκέπτες  για λόγους ασφαλείας να ανέβουν στα ψηλότερα σημεία που είναι το στέμμα και ο πυρσός του Αγάλματος.

Όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή της εκκένωσης στην κορυφή του αγάλματος ήταν οι πιο άτυχοι, καθώς είχαν να κατέβουν 354 σκαλιά για να βγουν με ασφάλεια από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...